Nyheder fra HansenPrint samt produkt- og markedsnyheder fra Ricoh, Xerox, Lexmark, Epson og andre relevante producenter.

Esbjerg 2. juni 2016

HansenPrint og Xerox indgår forhandleraftale

Den vestjyske virksomhed HansenPrint, der er specialeret i rådgivning og servicering af printløsninger og udstyr til print og kopi, har netop indgået en aftale med Xerox om at forhandle Xerox’ produkter i Danmark og bliver dermed en del af Xerox’ danske kanalstrategi som Xerox reseller.HansenPrint blev etableret tilbage i 2012 i Esbjerg. Bag virksomheden står to erfarne ejere, Jan Hansen og Peter Yde, der har et indgående kendskab til Xerox-verdenen fra deres tidligere virke. Derfor var det også et nemt valg, da muligheden bød sig.
 
“Xerox har et stærkt brand og er oftest først med nye løsninger og markedsledende teknologier, hvilket både er gældende for løsninger til den grafiske branche og til kontorsegmentet. Vi er derfor meget glade for at vælge Xerox til vores eksisterende pallette af løsninger og produkter. Med Xerox vil vi både løfte og styrke vores forretning,” siger Peter Yde, partner i HansenPrint, og fortsætter:
 
“Med Xerox som partner får vi med ét slag adgang til et væld af nye løsninger. Xerox har nemlig en enestående innovationskraft som virksomhed, og det betyder, at vores kunder bl.a. får adgang til intelligent oversættelsessoftware, nem og hurtig integration af håndholdte enheder samt nye måder at tænke mobilprint og kontor-apps på.”
 
HansenPrint har en stor erfaring med løsninger inden for den grafiske branche og er samtidig specialiseret i at rådgive virksomheder om løsninger inden for workflow, mobilprint mv. samt printudstyr, der både omfatter store og mindre multifunktionsmaskiner og printere samt produktionsudstyr.
 
“Den nye forhandleraftale giver Xerox mulighed for at få en endnu bredere dækning i markedet. HansenPrint har opbygget et godt og bredt kundegrundlag, og vi ser frem til kunne hjælpe vores nye forhandler med at tilbyde flere innovative løsninger til kunderne. HansenPrint har allerede et indgående kendskab til Xerox’ produktportefølje. Derfor ser vi meget frem til at starte samarbejdet op, siger Nicolai Lund, der er General Manager for Xerox Danmark.
 
Aftalen mellem HansenPrint og Xerox i Danmark trådte i kraft den 1. maj 2016, og HansenPrint har igangsat en rekrutteringskampagne med henblik på at ansætte nye salgskonsulenter.
 
Om Xerox
Xerox er med til at ændre, hvordan verden fungerer. Med vores ekspertise inden for imaging, forretningsprocesser, analytics, automatisering samt brugerindsigt udvikler vi arbejdsprocesser, der giver øget produktivitet, effektivitet og brugervenlighed. Vi er til stede i 180 lande, hvor vores medarbejdere skaber meningsfuld innovation og leverer løsninger, der gør en reel forskel for vores kunder – og deres kunder. Den 29. januar 2016 meddelte Xerox sine planer om at dele selskabet op i to uafhængige, børsnoterede virksomheder: En business process outsourcing-virksomhed og en dokumentteknologi-virksomhed.  Xerox forventer, at opdelingen er gennemført med udgangen af 2016. Læs mere på www.xerox.dk.

Om HansenPrint
HansenPrint er specialiseret i rådgivning, salg og servicering af printløsninger og printudstyr. Virksomheden arbejder ud fra kerneværdier som ærlighed, loyalitet og gennemskuelighed, og de to partnere, Peter Yde og Jan Holbæk Hansen, har tilsammen mere end 25 års erfaring med salg af kopi og printløsninger. HansenPrint forhandler MFP-udstyr fra Xerox, Epson, Lexmark og Ricoh. Læs mere på www.hansenprint.dk.
 


 Esbjerg 16. maj 2016

Hansen Print: Fra monobrand til multibrand

Peter Yde660x330

Det er blot fire år siden Hansen Print startede som forhandler af udstyr til den grafiske branche og til kontormarkedet. Bag virksomheden står Jan Hansen og Peter Yde, begge med mange års brancheerfaring. De har siden start af Hansen Print været forhandler af forskelligt multifunktionsudstyr og produktionsmaskiner fra Ricoh.

Det er gået godt, en af de seneste installationer er to Ricoh Pro C9110, som er installeret hos Rosendahl. Og i 2014 blev de udnævnt til Danmarks bedste PP (production print) forhandler. Der er ikke udnævnt nogen i 2015, så måske er de stadig Danmarks bedste forhandler af Ricoh PP-udstyr.

Men nu fandt de at tiden var inde til at udvikle virksomheden, således at de på endnu bedre grundlag kan rådgive kunderne om valg af digitalt produktionsudstyr.

Bliver Xerox-forhandler HansenPrint har derfor netop indgået aftale med Xerox om at blive ”Xerox Reseller”. Det betyder, at de fremover har hele Xerox-programmet med i deres portefølje. De er netop ved at blive certificeret inden for iGen 5.

Skærmbillede 2016-05-16 kl. 16.53.47

– Vi har valgt at tilføje Xerox til vores produktpalette på grund af deres store erfaring og stærke

– Vi har valgt at tilføje Xerox til vores produktpalette på grund af deres store erfaring og stærke kvalitetsprodukter til den grafiske branche. I vores optik er fremtiden som monobrand-forhandler ikke vejen frem, og vi har derfor valgt at entrere med Xerox, der måske er verdens største producent af digitale produktionsmaskiner. Vi har også gennem en årrække i vores tidligere karrierer arbejdet med Xerox’ produkter, og har derigennem et rigtig godt kendskab til både menneskene og produkterne bag. Derfor ved vi også, at vi kan stå inde for alle Xerox produkter, fortæller Peter Yde.

– Vi vil kort sagt gerne blive en mere komplet leverandør, der både kan levere Mercedes og BMW, fortsætter Peter Yde med et smil på læben. – Med det nye samarbejde med Xerox kan vi tilbyde vores kunder en optimal rådgivning omkring valg af digitale produktionsmaskiner.

I forbindelse med at de på produktionsudstyr går fra at være monobrandforhandler til multibrand, opgraderer de hos Hansen Print også samarbejdet med Epson, hvor de fremover vil kunne tilbyde Epsons nye storformat- og labelsprinterne.

Hvad er jeres forventninger som multibrandforhandler? – Vi vil levere bedste produkter til markedets bedste priser. Vi går efter markedsandele, forklarer Peter Yde.

Hvad forventer I af de nye Xerox-muligheder? – Det ville jo være fint, hvis vi inden for en fornuftig tidshorisont kunne installere en iGen 5. Men også Xerox 2100 med automatisk kalibrering, forventer vi os meget af. Der er jo også en del tidligere Xerox-kunder, der blev betjent af X&CO, som vi skal have fulgt op på, svarer Peter Yde.

Søger nye medarbejdere HansenPrint vil stadig have stort fokus på Ricohs udstyr, som de har haft god succes med til gavn for såvel kunder som dem selv. Derfor søger de også en til to nye salgsspecialister, således at de kan leve op til deres egne forventninger.

Peter Ydes første Drupa Peter Yde tager ned til Drupa-messen, hvor han vil være i hele messeperioden, således at danske kunder kan træffe ham på både Xerox- og Ricoh-standen. Peter har allerede flere kundeaftaler i kalenderen.

Peter Yde er den ene af de to patnere i Hansen Print

Jan Hansen er den anden partner i Hansen Print

Det er i øvrigt Peter Ydes første Drupa, og han fortæller, at han er utrolig spændt på at se, hvad der sker inden inkjet, og ikke mindst på at opleve nogle af de produkter, der først bliver afsløret på Drupa. Herudover ser Peter Yde frem til at kunne fortælle kunderne om fordelene ved hver enkelt af Ricoh- og Xerox-maskinerne, og finde den optimale løsning til kunden.


 

Pressemeddelelse

Esbjerg, 3. juli 2015

Et af Danmarks største trykkerier indgår partnerskab med Ricoh-forhandleren Hansenprint

Rosendahl A/S investerer i Ricohs nye flagskib inden for digitalt produktionsprint.

Svend Erik Grue Nielsen, koncernproduktionschef hos Rosendahl A/S, siger ”Som et af Danmarks største trykkerier, er vi afhængige af en topmoderne maskinpark med en høj kapacitet. Den nyeste farveteknologi inden for digitalprint, vil helt sikkert give en langt højere oppetid og en forbedret leveringsdygtighed.

Hovedårsagen til vores investering er en højere produktionskapacitet og en væsentlig forbedret udskriftskvalitet. Vi oplever en stor vækst inden for digitalprint, og Ricoh Pro C9100 vil bestemt give os mange nye muligheder.

I starten var vi skeptiske i forhold til kvaliteten, men Hansenprint har ved testkørsel på Ricoh Pro C9100 kunnet fremvise vores testfiler i en kvalitet, som andre aktører på markedet ikke har kunnet levere. Hos Rosendahls ser vi os selv som innovative og nytænkende, og i forhold til det har Hansenprint også været en god sparringspartner. Vi har fået en række nye muligheder, som vi ikke troede, var mulige inden for digital farveproduktionsprint”.

Vi er stolte!

Peter Yde, salgsdirektør hos Hansenprint, udtaler ”Vi glæder os til at installere vores nye flagskib hos en så anerkendt virksomhed som Rosendahls i løbet af de kommende måneder. Ricohs Pro C9100 er positioneret i ‘Heavy Produktion’-segmentet, hvor Pro C9100 kører 130 A4-tryk per minut, uafhængig af om det er 100g eller 400g papir. Vi ser frem til et godt samarbejde med Rosendahls og er stolte over den tillid, de har vist os, ved at vælge os som samarbejdspartner”.

Avanceret teknologi

Lasse Riis Poulsen, Country Manager Production Print hos Ricoh Danmark, siger ”Ricoh og Hansenprint oplever stor interesse og efterspørgsel på det Pro C9100 serien. Modellen indgår i et segment, hvor Ricoh ikke tidligere har haft egenproducerede løsninger. Dette segment har traditionelt set været dominert af HP Indigo og Xerox iGen. Pro C 9100 har en anbefalet gennemsnitsvolumen på 1 million tryk per måned, men håndterer fint op til 1,8 millioner tryk per måned”.

Kontaktoplysninger:

Hansenprint ApS – Autoriseret Ricoh Production Print forhandler
Tømrervej 16
6710 Esbjerg  
www.Hansenprint.dk

Salgsdirektør: Peter Yde
tlf. 29318208  
peter@hansenprint.dk


 

Ricoh kåres for bedste rulle- og arkproduktionsprinter !

Aftryk.dk, 12. juni 2015 -  Ifølge European Digital Press Association (EDP) har Ricoh set helt rigtigt med deres seneste lanceringer, den rullebaserede produktionsprinter Ricoh Pro VC60000 og den arkbaserede Ricoh Pro C7100X (som vi tester i Aftryk nr. 3-2015). De er valgt til bedste printer i hver deres kategori.

Graham Moore, direktør for forretningsudvikling hos Ricoh, siger:
– Siden lanceringen af VC60000 har vi fået et stadigt tydeligere billede af, hvilke muligheder det her giver markedet. Inkjetmaskiner afløser rulleoffsetmaskiner og hybridløsninger inden for direct mail, bøger og aviser, og der er en stigende andel af decideret kommercielt arbejde også. Det skyldes den stærkt forbedrede kvalitet, fleksibilitet og produktivitet, som inkjet stormer frem med.

VC60000 printer op til 120 metre i minuttet og kan udstyres med både en undercoat-enhed, som gør det muligt at printe på et stort udvalg af almindeligt offsetpapir, og en protectorcoat-enhed, der beskytter farven mod ridser og slidtage. Ricohs digitale frontend understøtter PDF, PDF/VT (variable data), AFP samt JDF, JMF og avanceret color management.

Ricoh Pro C7100X kan printe på papir i op til 360 gram og i hastigheder på op til 90 ark i minuttet. Printeren har desuden en femte farvestation, der kan printe hvid eller klar toner. Den klare toner kan bruges til både heldækkende og partielt print. Ricoh har udviklet værktøjer til at fremstille partielle effekter. Den hvide toner gør det blandt andet muligt at lave 4-farveorint i høj kvalitet eller at trykke på farvede/sorte substrater.

Graham Moore siger:
– Pro C7100X er et godt redskab til små og mellemstore virksomheder der fremstiller brochurer, kataloger, direct mail, manualer og lignende, og med blandt andet den femte farve får de nogen muligheder for at differentiere sig i markedet.

 


Ricoh danmark flytter til ekstremt intelligent domicil !

Ricoh Danmark, der er dansk datterselskab af den japanske Ricoh-koncern, flytter 5. maj til nyt domicil i Delta Park i Vallensbæk. Her flytter man ind i et topmoderne kontorbyggeri, som Ricoh har forsynet med de mest intelligente arbejds- og samarbejdsværktøjer, og som man aktivt vil bruge til at fastholde og rekruttere de dygtigste medarbejdere på markedet.

Ricoh Danmark får en af Danmarks mest moderne og intelligente arbejdspladser, når virksomheden den 5. maj flytter ind i et nyopført domicil i Delta Park i Vallensbæk.

"Vi har vægtet at skabe en ekstremt intelligent arbejdsplads, som matcher de behov, moderne medarbejdere har. Vi vil have en mobil, fleksibel og effektiv arbejdsplads, der giver medarbejderne mulighed for at arbejde hvor som helst og når som helst og skaber de bedste betingelser for øget samarbejde," siger Søren Krogh-Nielsen, adm. direktør i Ricoh Danmark A/S.

Som en del af den nye måde at arbejde på indføres 'free seating', så medarbejderne kan sidde samme sted eller flytte rundt efter behov.  Ricoh etablerer også forskellige typer arbejdspladser: Udover de almindelige laver Ricoh en del "touch down"-pladser, der er beregnet på de medarbejdere, der primært arbejder ude, men ind imellem kommer kortvarigt forbi kontoret. Desuden bliver der etableret "huddle rooms" – dynamiske møderum, hvor medarbejderne kan holde projektmøder, og som er forsynet med videokonferencefaciliteter, intelligente whiteboards etc. Ricoh bliver også papirløs: Alle processer er digitaliserede og giver blandt andet medarbejderne mulighed for hurtigt at finde og dele informationer.  
  
Fokus på effektivitet, kreativitet og innovation
"Indretningen i det nye domicil gør det let for os at arbejde og samarbejde. Dette mener vi vil skabe de bedste rammer for innovation og kreativitet – faktorer, der ellers kan være svære at kombinere. Vi vil desuden bruge den intelligente indretning som et led i fastholdelsen af vores dygtige medarbejdere og i vores rekruttering, hvorpå vi kan tiltrække de dygtigste og mest dynamiske medarbejdere," siger Søren Krogh-Nielsen, som også mener, at det er de virksomheder, der gør bedst brug af samarbejdsteknologi og nye måder at arbejde på, som vil vinde på fremtidens arbejdsmarked og forblive konkurrencedygtige.

Åbning med den japanske ambassadør
Alle sejl bliver sat til, når Ricoh holder indflytningsreception den torsdag d. 18. juni.

"Der er tradition for, at Ricoh-selskaber rundt omkring i verden skaber meget avancerede arbejdspladser, inspireret af at vi er en japansk-ejet koncern. Vi er meget beærede over, at den japanske ambassadør i Danmark, hans excellence Seishi Suei, vil deltage i indflytningsreceptionen," siger Søren Krogh-Nielsen.

 

"Da vores vigtigste opgave er at inspirere vores kunder, giver det mening for os at have et 'state of the art'-domicil, fordi det også kommer til at fungere som et showroom, hvor vores kunder kan komme og se, hvordan teknologi kan styrke deres arbejds- og samarbejdsprocesser," slutter Søren Krogh-Nielsen, adm. direktør i Ricoh Danmark A/S.


Produktion i endeløse baner, 

Hansaprint går ind på nye markeder med Ricohs Pro VC60000

Vallensbæk, 23. februar 2015 - Hansaprint, et førende, innovativt trykkeri i Norden, som er en del af TS-koncernen, går ind på nye markeder, idet de er de første i verden til at bestille Ricohs nye inkjetprinter Pro VC60000 til endeløse baner. 

“Jeg tror på, at vores kunder hurtigt vil nyde fordel af den højere printkvalitet og det større udvalg af understøttede medier, som denne printer tilbyder. Og på sigt vil den største fordel for såvel vores slutbrugere som os være muligheden for at fremstille nye typer innovative produkter,” siger Jukka Saariluoma, Business Unit Director hos Hansaprint, som er specialiseret i detail- og forlagsbranchen og har en omsætning på EUR 70 millioner samt 350 medarbejdere.

I første omgang vil Hansaprint fokusere på produktion af loyalitetsprogrammer, direct mail, transpromo-materialer, transaktionsdokumenter og bøger, men Jukka Saariluoma forventer, at inkjet-produktionen kommer til at stige væsentligt i forhold til offset og tonerbaseret tryk. “Før Ricoh Pro VC60000 blev introduceret, blev inkjetprint anset for at være af ringere kvalitet, men denne investering beviser det modsatte. Inkjet står over for en opblomstring, og vi er klar til at ændre den gængse opfattelse.”

Hansaprint har investeret i to Ricoh Pro VC60000-modulsystemer. Pro VC60000 er markedets mest alsidige inkjetløsning til farveproduktion, som styres af en TotalFlow R600A-printserver, Ricohs egne Digital Front End, og er designet til at håndtere udfordringerne og de mange produkttyper i de grafiske miljøer. Ricohs højtydende printhoveder og vandbaserede pigmentblæk med høj viskositet sikrer en opløsning på op til 1200 x 1200 dpi, og multidrop-teknologi samt variabel dråbestørrelse til de enkelte punkter får tryksagerne til at fremstå skarpere. Den kan levere næsten 100.000 A4-ark i timen og understøtter såvel ubestrøgne som bestrøgne offsetmedier, behandlede og bestrøgne inkjetmedier samt forskellige typer genbrugspapir.

Hansaprints ordre inkluderer en undercoat-enhed, der gør det muligt at printe på en lang række medier, deriblandt bestrøgne offsetmedier, en enhed til påføring af beskyttelseslak mod ridser og slitage samt valgfrie luftknive til optimering af tørreprocessen.

Hansaprint har årelang erfaring med print og er banebrydende inden for inkjetfarvetryk. Derudover tilbyder de heatsettryk og personaliserede tryksager med anvendelse af både inkjet- og tonerteknologi. “Det er afgørende for os og vores kunder, at vi kan levere en konstant høj printkvalitet,” siger Saariluoma. “Vi har også behov for at kunne skifte fra et medie til et andet på ingen tid. Det er derfor en stor fordel, at Ricoh både fremstiller printhovederne og blækket til Pro VC60000, da det vil gøre det nemmere for os at styre printkvaliteten.”

Om valget af Ricoh som leverandør siger Saariluoma: “Ricoh nøjes ikke med at sælge et produkt og sørge for fragt og installation. De ønsker også at samarbejde med os for at gøre vores investering til en succes.”

“Før vi oplevede Pro VC60000, troede jeg ikke, der ville være en fremtid i at skifte fra offset til inkjet. Men Ricohs Pro VC60000 har fået mig til at ændre mening. Vores kunder har også set prøvetrykkene, og de er meget imponerede over den høje kvalitet og øgede fleksibilitet, de kan opnå ved at benytte inkjet til langt flere af deres trykopgaver,” konkluderer Jukka Saariluoma.

Ricohs Pro VC60000 præsenteres for første gang på messen Hunkeler Innovation Days, som finder sted i Lucerne, Schweiz fra den 23. til 26. februar. 


Ricoh og Leapfrog 3D Printers indgår partnerskab! 

Vallensbæk, 26. januar 2015 – Ricoh Europe har indgået et nyt partnerskab med Leapfrog 3D Printers, der gør Ricoh til officiel forhandler af den prisbelønnede 3D-printer Creatr HS samt andre modeller. I den forbindelse vil Ricoh tilbyde kunderne en komplet supportpakke, herunder mulighed for at tilføje 3D-printere til eksisterende Ricoh printservicekontrakter. Samarbejdet vil i første omgang omfatte kunder i Belgien, Tyskland, Holland og Storbritannien og i løbet af året blive udvidet til flere europæiske lande.

Ricoh og Leapfrog 3D Printers' primære fokusområde er kunder i uddannelsessektoren. Over tid vil dette blive udvidet til kunder i design- og fremstillingssektoren. Begge selskaber er veletablerede i uddannelsessektoren, hvor 3D-printere anvendes til at forbedre undervisningen inden for eksempelvis naturvidenskab, teknologi, matematik, arkitektur og design. Leapfrog 3D Printers tilbyder allerede workshops og undervisningsmateriale, mens Ricoh leverer skræddersyede tjenester til installation, administration, uddannelse og support.

Allerede i september 2014 udsendte Ricoh en global meddelelse om koncernens overordnede strategi for 3D-print, herunder åbningen af to "Rapid Fab"-centre i Japan, som vil tilbyde 3D-print til forbrugermarkedet og stå i spidsen for forskning og udvikling af 3D-printteknologier og -applikationer.

Overgangen til 3D-print er en naturlig udvikling for Ricoh, som allerede fremstiller 3D-printhoveder til en række producenter af 3D-printere og desuden har udviklet forskellige teknologier til fremstilling af prototyper. Derudover har Ricoh gennem mange år gjort brug af 3D-printere til design af egne produkter.

"Efterhånden som teknologien for 3D-printere er blevet forbedret, er Ricohs kunder i Europa begyndt at se på, hvordan de kan udnytte de nye muligheder. Med dette partnerskab kan vi kombinere Leapfrogs ekspertise inden for 3D-print med vores styrker inden for uddannelsessektoren og levere alt fra IT-tjenester til rådgivning, installation, undervisning og support for at hjælpe kunderne med at anvende 3D-teknologien. Vi vil fortsætte med at udvikle vores produkter og tjenester for at opfylde kundernes behov, i takt med at efterspørgslen efter 3D-print stiger yderligere", siger Søren Krogh-Nielsen, direktør for Ricoh Danmark A/S.

Mathijs Kossen, administrerende direktør for Leapfrog 3D Printers, siger: "Ricoh deler vores mission om at tilføje reel værdi til virksomheder og uddannelsessteder ved at tilbyde en kombination af de rigtige værktøjer og tjenester. Ud over højkvalitets 3D-printere tilbyder vi skræddersyede helhedsløsninger bestående af 3D-hardware og -software, trykte materialer og læringsplatforme til forskellige brugergrupper. Jeg er meget glad for, at vi nu får mulighed for at tilføje Ricohs nyskabende services." 

Ricoh hjælper uddannelsesinstitutioner med at modernisere og effektivisere og leverer en lang række tjenester – fra print og efterbehandling af kursusmateriale til sikring af fortrolige dokumenter samt understøttelse af mobile strategier til etablering af fjernundervisning. Effektiv forandringsledelse sikrer, at brugerne løbende tilbydes den nødvendige support i forbindelse med implementering af nye teknologier. Ved at levere kvalitetsfaciliteter og -tjenester til både studerende og ansatte inden for administration, forskning og undervisning, bliver institutionerne bedre i stand til at tiltrække nye studerende og finansieringsmidler.


RICOH FÅR TILDELT HELE 16 PRISER I 2015, FOR DERES LINE-UP Af MFP MASKINER! 

 (Læs nedenstående! for at se de prisvindende A4 & A3 MFP'er)

Ricoh Earns Sixteen Awards from Buyers Laboratory LLC.

Includes awards for Outstanding Achievement in Innovation, 2015 A3 MFP Line of the Year and A3 MFP Line of the Year for Energy Efficiency, as well as 13 Winter 2015 Pick Awards

London, 19 January, 2015 – Ricoh Europe today announced it has won 16 awards for its product lines in the Buyers Laboratory LLC (BLI) 2015 Winter Pick Awards, including the awards for Outstanding Achievement in Innovation for the Ricoh Smart Operation Panel, A3 MFP Line of the Year for Energy Efficiency and A3 MFP Line of the Year. Judged by BLI’s highly experienced staff of technicians and editors, these awards recognise the models chosen for delivering outstanding performance during BLI’s rigorous lab testing within their respective categories.


“Twice a year with our ‘Pick’ awards and once a year with our Line of the Year and Outstanding Achievement awards, BLI gives special recognition to the products that gave outstanding performances in BLI’s unique lab-based evaluations,” explained David Sweetnam, Head of EMEA Research and Lab Services, BLI. “I cannot remember having to relate so many awards in one ‘Pick’ season across so many product types to one vendor before, and it is true testament to how much hard work and innovation has gone into developing Ricoh’s product range.  The two ‘Line of the Year’ awards, in particular, recognise the strength in depth of the Ricoh product portfolio with outstanding reliability, superlative productivity, image quality, strong security features, scan functionality and class-leading energy efficiency being the hallmarks that puts Ricoh in a class of its own.”


 “We’re extremely proud to receive these awards from BLI and they underline how Ricoh continues to be a leader in developing technology to support innovation in the workplace, whether that’s through the Ricoh Smart Operation Panel, our focus on developing energy efficient models or the continuous improvement of our product portfolio to meet customer needs,” said Olivier Vriesendorp, Director Product Marketing, Ricoh Europe. “We have always supported the evolution in working styles by introducing new ways of working and the technologies and services that change the way people access and use information, and these awards show the progress we continue to make.”

Ricoh was awarded the following BLI awards: 

Outstanding Achievement in Innovation
Ricoh Smart Operation Panel 

Energy awards 
2015 A3 Energy Line of the year 
Ricoh Aficio MP C2003SP (Segment 1 Colour) 
Ricoh MP C2503SP (Segment 2 Colour)  
Ricoh MP 3554SP (Segment 3 Mono) – Available spring 2015 
Ricoh MP 5054SP (Segment 4 Mono)

A3 awards
2015 A3 MFP Line of the Year 
Ricoh MP C6003 (Outstanding 51- to 60-ppm A3 Colour MFP) 
Ricoh MP C5503 (Outstanding 51- to 60-ppm A3 Colour MFP) 
Ricoh MP 9002 (Outstanding 90-Plus ppm A3 Monochrome MFP) 
Ricoh MP C4503 (Outstanding 41- to 50-ppm A3 Colour MFP) 
Ricoh MP 5054 (Outstanding 41- to 50-ppm A3 Monochrome MFP) 
Ricoh MP 3554 (Outstanding 31- to 40-ppm A3 Monochrome MFP) - Available spring 2015 

A4 awards 
Ricoh SP C252DN (Outstanding A4 Colour Printer for Small Workgroups) 
Ricoh SP C252SF (Outstanding A4 Colour MFP for Small Workgroups)

Ricoh MP C401 Series (Outstanding A4 Colour MFP for Mid-Size to Large Workgroups) 

About Buyers Laboratory LLC
Buyers Laboratory LLC (BLI) is the world's leading independent provider of analytical information and services to the digital imaging and document management industry. For over 50 years, buyers have relied on BLI to help them differentiate products’ strengths and weaknesses and make the best purchasing decisions, while industry sales, marketing and product professionals have turned to BLI for insightful competitive intelligence and valued guidance on product development, competitive positioning and sales channel and marketing support. Using BLI’s web-based bliQ and Solutions Center services, 40,000 professionals worldwide create extensive side-by-side comparisons of hardware and software solutions for over 15,000 products globally, including comprehensive specifications and the performance results and ratings from BLI’s unparalleled Lab, Solutions and Environmental Test Reports, the result of months of hands-on evaluation in its US and UK labs. The services, also available via mobile devices, include a comprehensive library of BLI’s test reports, an image gallery, hard to find manufacturers’ literature and valuable tools for configuring products, calculating total cost of ownership (TCO) and annual power usage. BLI also offers consulting and private, for-hire testing services that help manufacturers develop and market better products and consumables.


Amstelveen, The Netherlands, June 2013: Ricoh lancerer højproduktive farve-multifunktionsprintere til SRA3-format

Ricoh Europe today launched a range of colour multifunctional products (MFPs) that support the increasingly popular SRA3 format (320 x 450 mm). The Ricoh MP C3003SP/MP C3503SP/MP C4503(A)SP/MP C5503(A)SP/MP C6003SP have an advanced controller which provides increased productivity through a range of innovative features such as Searchable PDF, ID Card Copy and Single Pass Duplex Feeder. Fast print, copy and scan speeds are complemented by comprehensive finishing possibilities, while the high-spec E-22C colour controller improves RIP productivity of complex print jobs. These multifunctionals are particularly suitable for image-rich print jobs thanks to the uni-directional flow of developer which ensures even toner density and vibrant, stable colours.


“These are Ricoh’s first mid-segment colour multifunctionals offering SRA3 support,” says Maaike Giling, Senior Product Manager, Ricoh Europe. “SRA3 paper is slightly larger than A3 to allow for trim. Small to mid-sized businesses with demand for fast SRA3 printing and high colour output, such as advertising or design companies, will appreciate the possibility of printing crop marks for proofing. These MFPs are also an invaluable tool for medium to large businesses needing high quality colour output with a variety of finishing possibilities and a low Total Cost of Ownership.”

The devices are powered by Ricoh’s upgraded GWNX controller which enables a host of advanced, productivity-enhancing features. For example, Searchable PDF embeds invisible text on scanned PDF images to reduce the time needed to look for documents. ID Card Copy enables the front and back sides of small originals like ID cards to be copied onto one side of paper. And one-button-scan saves time when digitising documents; the devices scan at 110 ipm (simplex) or 180 ipm (duplex with the Single Pass Duplex Feeder).


The MFPs offer a wide variety of options for professional finishing. A first for this segment is the internal finisher, which saves office space and is also able to punch and staple. Two types of booklet finisher are possible, while options include a 1,000-sheet or 3,000-sheet staple finisher (for MP C4503(A)SP/MP C5503(A)SP/MP C6003SP). Posters can be printed easily with the Poster Printing function, which puts one image on multiple sheets.

The MFPs offer a print speed of up to 60 cpm. Warm-up time is as low as 17 seconds, and first copy times are as low as 3.1 seconds (B/W) and 4.5 seconds (full colour). Recovery from sleep mode is as low as 6.2 seconds. They are quiet in operation, and during sleep mode the fan shuts down to reduce noise to zero. During recovery from sleep mode, initial movements of components are minimal to further reduce noise levels.


The Ricoh E-22C colour controller integrates seamlessly with these MFPs for high productivity of complex print jobs. The E-22C incorporates the latest FS100 Fiery platform, a high-performance
2.9 GHz Intel processor, 2 GB memory and a powerful 500 GB HDD.


Ricoh Danmark den 5. juli 2013

De digitale produktionsprintere Ricoh Pro C901 og Pro C901S Graphics Arts + modtog prisen ‘Best Production Cut-sheet Printers – Light Production’ under dette års uddeling af European Digital Press Association (EDP) Awards, der blev afholdt på FESPA i London den 26. juni.

De prestigefyldte EDP Awards hædrer de mest innovative printere, efterbehandlingsprodukter, softwareløsninger og forbrugsstoffer, der blev lanceret i printindustrien 2012/2013. Det tekniske udvalg vurderer produkterne i henhold til strenge retningslinjer, inden de kommer med deres anbefalinger til EDP-medlemmerne, som giver den endelige blåstempling. Modtagelsen af en EDP-pris er anerkendt i hele Europa som værende et kvalitetsstempel og et tegn på ægte innovation.

Jan Brændholt, Country Manager for Production Printing hos Ricoh Danmark, siger: “I Ricoh er vi stolte af de nyskabende funktioner samt den høje ydeevne og holdbarhed, som kendetegner vores sortiment af produktionsprintere, så vi er meget glade for bedømmelsen som klassens bedste af eksperterne i branchen. I kombination med Ricohs software og serviceydelser til produktionsprint ser vi frem til fortsat at levere prisvindende løsninger, der kan hjælpe printserviceudbyderne med at tilbyde deres kunder værdiskabende produkter og udvikle deres forretning.”

De nye produktionsprintere Ricoh Pro C901 og Pro C901S Graphic Arts + kan tilbyde større produktivitet, fleksibilitet, kvalitet og lønsomhed til trykkerier og printafdelinger, takket være en driftcyklus på hele 700.000 ark pr. måned, hvilket er 20 % mere end på de tidligere versioner. Produktionstiden er også forbedret med større tonerbeholdere, der kræver færre skift pr. arbejdsdag. Indstillinger for medier på op til 350 g/m2 er inkluderet som standard på begge modeller sammen med et mediekatalog, der løbende opdateres med et bredere udvalg af medietyper.

De nye funktioner på Ricoh Pro C901 og Pro C901S Graphics Arts + omfatter HyperRIP og Xobjects, der gør det muligt at sende job til udskrivning hurtigere og få mere fra hånden. HyperRIP øger effektiviteten ved at behandle flere dokumentsider samtidig, mens Xobjects, cachelagrer objekter, der refereres til i PDF-filer, og udskriver dem med en hastighed, der før kun var mulig med VDP-job. Derudover er der direkte adgang til udvidede jobindstillinger via joblisten samt mulighed for genvalg af foruddefinerede job.

Systemerne er også en del af Ricohs miljøtiltag, der fremmer grønne løsninger ved at genanvende og minimere CO2-udledningen gennem bæredygtighedsprogrammet Carbon Balanced Printing Programme.

Du kan få yderligere oplysninger om Pro C901 og Pro C901S Graphics Arts + og resten af Ricohs produktportefølje til trykkerier på www.ricoh.dk


Ricoh, Vallensbæk, 24. september 2012

Ricoh Company, Ltd. (direktør og CEO: Shiro Kondo, herefter “Ricoh”) annoncerer i dag, at en række af virksomhedens multifunktionsprintere (MFP’ere) nu understøtter AirPrint, den originale printfunktion fra Apple. Ricoh er med denne feature den eneste leverandør på markedet, der kan håndtere AirPrint på professionelle A3/A4-MFP’ere.
Med blot et par tryk er det nu muligt for Ricohs kunder at udskrive dokumenter, billeder, e-mails m.m. direkte fra en iPad, iPhone eller iPod touch uden først at skulle installere en printerdriver eller applikation.
Ricoh Danmark, som endvidere er specialist i løsninger inden for produktionsprint, IT Services, videokonference, software og managed services, ser klare fordele for kunderne i dette.

”Vi er glade for, at vi kan tilbyde udskrivning via AirPrint fra de mange millioner enheder, som findes rundt om i verden. Dette vil uden tvivl give vores kunder yderligere fleksibilitet og effektivitet i hverdagen.
Vore kunder og samarbejdspartnere har efterspurgt løsninger som AirPrint, og vi ser et naturligt spin-off i forbindelse med Apple-certificeringen, som vil have indflydelse på vores totale sortiment”, udtaler Søren Krogh-Nielsen, salgs- og marketingdirektør hos Ricoh Danmark.

Ricoh udvider konstant sit sortiment af kompatible MFP’ere og printere ved løbende at forbedre kompatibiliteten med iOS-enheder.

Ricoh Danmark flytter til ekstremt intelligent domicil